dimarts, 10 de maig del 2011

Crònica de la inauguració


Aquest passat 7 de maig, com era previst, tingué lloc la inauguració del Casal Popular El Rostoll de Tàrrega (C/ Ardèvol, 12 bis) al que, al llarg de la tarda, hi assistiren més d’una setantena de persones. Diversos actes han servit, a la vegada, per celebrar aquesta fita i per denunciar l’actual situació en què ens trobem el conjunts de treballadors catalans: les gravíssimes retallades dels nostres drets socials i laborals més bàsics, com la destrucció del sistema públic de pensions, l’endarreriment de l’edat de jubilació o les retallades en la sanitat pública. I tot ben elaborat pel Govern de Madrid i pel nou Govern de la Generalitat, orquestrat alhora per la Unió Europea, el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu. Unes mesures, totes elles, que se’ns venen com a necessàries i imprescindibles mentre veiem que no hi ha retallades, per exemple, en les despeses militars i que la monarquia espanyola segueix gaudint de tots els seus privilegis; unes mesures que, ras i curt, desmantellen els drets aconseguits durant anys de lluites obreres i reivindicacions veïnals.

Aquestes foren algunes de les conclusions a les que poguérem arribar després d’escoltar i interpel·lar l’economista Josep Manel Busqueta. En acabat, diverses persones començaren a pintar en una de les parets del casal un mural amb la silueta dels Països Catalans.

Poc després, dos membres del casal explicaren en què consisteix exactament el projecte iniciat i quines són les intencions i il·lusions dels socis del casal. Una d’elles donà la paraula a cadascun dels representats dels dos casals més propers que existeixen i que havien estat invitades: el Casal Popular l’Arreu de Mollerussa i el Casal Independentista Ocell Negre de Lleida. Ja per últim, pogué parlar el Ricardo Creus Albareda, un targarí fill del Talladell que fou el càrrec d’agitació de les Joventuts Socialistes Unificades durant la Guerra Civil. El Ricardo, per edat –era massa jove– no participà pròpiament en el conflicte armat però sí que s’involucrà socialment i defensà els valors i els ideals republicans, uns ideals que, malgrat els anys, segueixen, més que vius, intactes. Les seves paraules foren molt encertades i pertinents i després d’haver motivat diverses vegades tant les rialles com els aplaudiments dels assistents –i fins les emocions més sinceres– se li féu, en darrer terme, l’entrega d’un diploma com a membre honorífic del Casal Popular El Rostoll i soci número 1. Un cop acabada la inauguració, tothom pogué omplir-se la boca amb un petit piscolabis.

Per altra banda, volem aprofitar per agrair molt breument l’enorme suport rebut per part de totes aquelles persones que vinguéreu durant aquella jornada. Moltes gràcies.

Visca la Terra!

Organitzem-nos: uneix-te al Casal!