dimarts, 19 de juliol del 2011

Crònica dels actes del passat cap de setmana

Dijous passat, a tres quarts de nou del vespre, va començar la presentació de Futbol per la llibertat al Casal Popular El Rostoll de Tàrrega. Hi assistiren prop d’una vintena de persones. El Ramon Usall, el seu autor, donà una altra visió del futbol, a la qual no estem acostumats: aquest esport pot ser –i de fet ho ha estat– un instrument per lluitar per la llibertat dels pobles o per causes tan dignes com la lluita contra el feixisme, el racisme, el sexisme i la homofòbia. Afirmà que no ha escrit el llibre per justificar la seva afició al futbol, sinó ben bé per mostrar aquesta altra realitat d’èpoques i països diversos, d’aficions generoses, de seleccions nacionals de països oprimits i de clubs amb una ètica admirable.  


Gràcies a tots els assistents. Des del Casal continuarem treballant pels valors de la llibertat i la justícia social. Aprofitem l’ocasió per mostrar el nostre suport a la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. 
 

Al cap de tres dies, el diumenge dia 10 de juliol, tingué lloc al Casal el taller per a fer ratafia. Una veïna de l’Urgell, l’Anna Boleda, que fa més de cinc anys que elabora la seva pròpia ratafia, ens explicà, primer, com la fa i, després, amb els productes sobre la taula, entre totes les persones assistents començarem a fer-ne. Un cop fetes les barreges entre nous verdes, herbes, alcohol i aigua, cal esperar 40 dies amb el líquid a sol i serena. Llavors, el diumenge 21 d’agost, al casal, ens trobarem de nou per a fer l’últim pas i deixar-la reposar uns mesos més a l’espera de tastar-la i gaudir-la.