dimecres, 16 de novembre del 2011

Què són les CUP?

El proper dissabte 26 de setembre al Casal Popular El Rostoll realitzarem una xerrada-col·loqui per conèixer què són les Candidatures d'Unitat Popular. L'acte començarà a les 20:00h amb la presència d'un membre i exregidor de la CUP de Torà i un regidor de la CUP de Palautordera, que ens explicaran la seva experiència de lluita municipalista.

La CUP és una organització política assembleària (nascuda a finals de la dècada dels 80) que partint de l'àmbit municipal, treballa per uns Països Catalans independents, socialistes, ecològicament sostenibles, territorialment equilibrats i no patriarcals.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) s’articula com a espai útil per totes aquelles persones i col·lectius amb voluntat transformadora que lluiten per la llibertat del nostre poble, amb la intenció de ser un espai de confluència dels moviments cívics i populars, en la lluita per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans.

A través de les seves assemblees locals, la CUP és present actualment en una setantena de municipis, on hi desenvolupa acció política a dins i a fora de les institucions locals. Malgrat el limitat marge d’acció dels ajuntament, la CUP treballa sobre les possibilitats de modificar l’actual municipalisme regionalista. Les decisions de l'organització les prenen els militants i no els càrrecs electes: així, internament, practica la democràcia directa.