dijous, 15 de març del 2012

Unes 250 persones assisteixen a la xerrada de l'Arcadi Oliveres

Com estava previst, el passat dissabte 10 de març l’economista Arcadi Oliveres va realitzar una xerrada a l’IES Manuel de Pedrolo. Aquesta xerrada va ser organitzada pel Casal Popular el Rostoll, i conclogué amb un cicle de xerrades crítiques sobre la crisi.

L’Arcadi Oliveres és doctor en economia i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. És un reconegut activista per la justícia social i la pau.

A l’acte hi assistiren unes 250 persones que varen escoltar arguments alternatius al discurs hegemònic que justifica les retallades com a única via per sortir de la crisi. 


L’Arcadi denuncià que el pagament del deute públic no l’hem d’assumir els ciutadans i ciutadanes amb la reducció de l’estat del benestar. Si recuperéssim els milions d’euros en frau fiscal no faria falta baixar les pensions, sinó tot el contrari.

També ens va parlar de l’impacte laboral de la crisi. Per tal de donar feina als cinc milions d’aturats de l’estat espanyol caldria reduir la jornada laboral de tots els treballadors i treballadores. Contràriament al que ens proposa el govern amb l’actual reforma laboral, la qual només servirà per fer més precàries les condicions de treball de la classe treballadora. D’aquesta manera, animà a participar en la propera vaga general.

Un altre eix de la xerrada va ser la immigració. Ens va relatar la important riquesa que ens aporten les persones immigrades al nostre país. D’aquesta manera desmuntà els tòpics que tan arrelats estan entre la població.

Finalment ens parlà del decreixement com a únic camí a seguir, per tal de reduir la petjada ecològica que estem deixant en el món. 


La xerrada va concloure amb un interessant debat i tot seguit amb un pica-pica al casal popular el Rostoll.