dilluns, 30 d’abril del 2012

Primer aniversari del Casal Popular El Rostoll

En aquest mes de maig, el Casal Popular El Rostoll celebrarà el seu primer aniversari. Aviat farà un any que el Casal, hereu del col·lectiu Perquè vull! i gràcies a l’empenta d’un bon nombre de persones, obrí les portes. Ha estat un any intens, ple de dubtes i incerteses en l’inici, ben conscients de les dificultats que suposaria afrontar els reptes de mantenir obert un espai físic de manera autogestionada. El nostre primer objectiu era donar-li continuïtat al Casal i bé, aquí ens teniu, amb ganes d’afrontar més anys de treball i lluita i de celebrar molts més aniversaris.

En tots aquests mesos, el Casal ha organitzat quasi una trentena d’activitats, ben diverses i per a tots els públics. Xerrades informatives i de denúncia, passis de vídeos, tallers gastronòmics, presentacions de llibres, actes festius i reivindicatius, l’11 de setembre, el 8 de març... El Casal també ha estat una de los associacions de Tàrrega impulsores de la Coordinadora Targarina per la Llengua, l’encarregada d’organitzar els actes del Correllengua. Així mateix, l’ofensiva dels governs autonòmic i estatal contra els drets socials, ens ha portat a participar activament en la recentment creada Plataforma pels Drets Socials a l’Urgell i ha condicionat bona part de les activitats que hem anat realitzant, com un cicle de xerrades contra la visió oficial de la crisi. L’acte final del qual va anar a càrrec de l’Arcadi Oliveres i hi van assistir més de 250 persones.

Així doncs, per demostrar-vos amb quina il·lusió afrontem els nous reptes que ens esperen, hem preparat tot un seguit d’activitats perquè el dissabte 5 de maig celebrem plegats el primer aniversari del Rostoll. La majoria d’actes tindran lloc al mateix Casal o al carrer Ardèvol, just davant.


12 h Jocs al carrer - Pl. del Carme (El Pati)
Per començar el dia, jocs al carrer: Estirar la corda (per grups) i llançament de pinyol.

13 h Vermut

Abans d'anar a dinar, passa't pel Casal a fer el vermut i a fer petar la xerrada.

18 h Mural reivindicatiu

Pintem un mural davant del Casal. Reivindiquem, construïm.

19 h Concurs de botifarra

Avancem la tarda tot jugant a la botifarra. Premis per als guanyadors!

21.30 h Sopar Popular

La millor cassola de tros de tot Ponent (a càrrec dels Kassolaris del Sió). Preu 10 €.
Inclou amanida, pa, vi, aigua i postres. Hi haurà opció vegetariana.
Reserva la teva ració enviant un correu a elrostolltarrega@gmail.com.

23h Música al carrer

El cantautor penedesenc Cesk Freixas ens presentarà cançons del seu quart àlbum. En acabar, música i gresca catalana amb un punxadiscs.

Esperem la vostra presència en els diferents actes al llarg de tot el dia, veniu i participeu-hi!

Per uns Països Catalans lliures i socialment justos!
Visca Tàrrega i l’Urgell! Visca el Casal!