dilluns, 17 de desembre del 2012

Petit homenatge a Andreu Alfaro a Tàrrega

Menys d’una setmana després de la concentració a Tàrrega pel català a l’escola i en contra de la llei de la wertgonya, la Coordinadora Targarina per la Llengua va retre un homenatge més o menys espontani a l’escultor valencià Andreu Alfaro. Diumenge passat, dos dies després de la seva mort, alguns membres de la coordinadora van voler recordar-lo. Alfaro és l’autor de la gran escultura que hi ha instal·lada al Pati de Tàrrega des del 1981: el Monument als Països Catalans.

A tres quarts de dos del migdia, els assistents van parlar breument de l’obra de l’artista i es va llegir el poema «Testament» de Rosa Leveroni. Finalment, en senyal del dol dels Països Catalans, es va penjar a l’escultura un crespó negre amb un llaç fet amb una petita senyera.

Aquest passat divendres 14 de desembre, va morir a València als 83 anys. Alfaro ha estat un dels artistes de referència de la segona meitat del segle XX i un dels escultors contemporanis més importants. Va exposar obres en museus d’arreu i té obres públiques instal·lades en diverses de les capitals més importants de tot el món. Com ha recordat recentment Eliseu Climent, president d’Acció Cultural del País Valencià, ha estat un símbol pel país, ja que desenvolupà un món escultòric que ha lligat a la reivindicació nacional.