dimecres, 29 de febrer del 2012

Obrint Pas col·labora a Tàrrega en suport a l’ANC

El proper diumenge 4 de març a les 19:00, la consolidada banda valenciana donarà el seu suport a l’Assamblea Nacional Catalana (ANC), oferint un concert en format acústic amb els temes del seu disc “coratge”, al teatre Ateneu de Tàrrega. Aprofitant l'acte la banda també retrà homenatge a Joan Fuster, historiador, crític literari i poeta distingit Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1975) i amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1983). A títol pòstum, el Consell de la Generalitat Valenciana li concedeix l'Alta Distinció al Mèrit Cultural.

L'acte té un preu de 10€ i està organitzat per Tàrrega per la Independència i l'Ateneu Popular Plana d'Urgell. El Casal hi col·labora i és lloc de venda d'entrades anticipades. 

dimarts, 28 de febrer del 2012

Actes del Dia Internacional de la Dona Treballadora

Aquest proper cap de setmana, el Casal Popular el Rostoll celebra els actes del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. Els actes es dividiran en dos dies, divendres i dissabte; i el programa d'activitats serà el següent: 
 
Divendres 2 de Març

19:00 - Cinefòrum sobre el dret a l ’avortament. Projecció de la pel·lícula “El secreto de Vera Drake” i posterior col·loqui.

Dissabte 3 de Març

17:00 - Pintem un mural contra el patriarcat.
19:00 - Xerrada-taller sobre el patriarcat i la lluita feminista. Amb Yolanda Bardina, de l’associació Lika de Lleida.
21:30 - Sopar Popular (5€) i festa al casal!!

dimarts, 21 de febrer del 2012

Cicle de xerrades: Una visió crítica sobre la crisi

Aquest dissabte 25 de febrer a les set de la tarda i tindrà lloc al casal una projecció i una xerrada-col·loqui a càrrec d’Isa Garnika, treballadora de l’Hospital Vall Hebrón de Barcelona i afiliada de la CGT. Podrem tractar amb ella diversos temes, com les retallades en sanitat, la lluita feminista o com afecta als treballadors la última reforma laboral, un darrer i greu abús i atac dels poderós al poble.


dimarts, 14 de febrer del 2012

Els treballadors d’autobusos de TMB de Barcelona al Casal Popular El Rostoll

El passat divendres 10 de febrer assistiren al Casal Popular El Rostoll els portaveus dels treballadors d’autobusos i metro de Barcelona. L’acte l’havia organitzat el col·lectiu A les trinxeres i tenia el suport del casal. Els dos portaveus, Saturnino Mercader i Josep Garganté, també afiliats a la CGT, explicaren davant unes vint persones els seus arguments per haver convocat una vaga de quatre dies per a final de mes. 


S’han dit moltes coses sobre aquest tema, però cal estar-ne mínimament informat, com en tot, per poder parlar-ne. Els treballadors, simplement, tenen una demanda: el compliment de les condicions ja acordades i firmades l’any passat entre ells i l’empresa pública TMB; volen que se’ls pagui l’increment salarial del 2,4% d’IPC del 2011. És un acord signat i del tot legítim, ja que és lògic que els salari augmenti com a mínim el mateix que l’IPC. En segon lloc, els treballadors també reclamen que no es retalli el servei públic: d’una banda, això afecta els usuaris perquè s’han eliminat línies d’autobús de barri els caps de setmana, mentre s’han mantingut només els de zones turístiques; d’altra banda, afecta els treballadors perquè desapareixen llocs de treball. En tercer lloc, els treballadors manifesten que estan en contra de l’augment de tarifes. Barcelona és la ciutat amb el bitllet més car de l’Estat. Aquest any, a més, el bitllet ha augmentat un 12%; contràriament, el bitllet turístic només ho ha fet un 4%. 



Els treballadors denuncien que l’empresa afirma que no hi ha diners, però expliquen que en aquesta empresa pública hi ha 600 directius: un per cada quatre autobusos. Cal tenir present que la immensa majoria d’aquests directius estan fora de conveni, cosa que suposa que no se sap quant cobren. Els sous de gairebé 600 persones són absolutament opacs, uns sous que es paguen amb els diners dels impostos de la ciutadania i del preu dels bitllets. Els treballadors acusen TMB de tenir molts directius innecessaris que cobren cadascun milers i milers d’euros cada mes.

Per acabar, diuen que si s’acaba fent la vaga serà culpa de l’alcalde Xavier Trias perquè el que ha de fer és comprometre’s a complir el conveni, cosa que, a més, va fer durant la campanya electoral. Creuen que Barcelona és molt més que un Congrés de Mòbils per a directius de mig món i que ells reclamen el que és just, ja que cada dia compleixen amb la seva jornada laboral. Podeu trobar informació a comitedescansos.blogspot.com.

Recordem a tothom que el casal hem organitzat un cicle de xerrades crítiques sobre la crisi: la propera xerrada serà al casal (c/ Ardèvol, 12 bis) el 25 de febrer a les 19h. i anirà a càrrec d’una infermera i membre de la CGT; la tercera i darrera la farà l’Arcadi Oliveres el 10 de març, a la sala d’actes Jaume Pons de l’IES Manuel de Pedrolo de Tàrrega. Us hi esperem!


diumenge, 5 de febrer del 2012

Cicle de xerrades: Una visió crítica sobre la crisi

Després de la xerrada que obrí el cicle el passat 21 de gener, a càrrec d'en Josep Manel Busqueta del Seminari d'Economia Crítica Taifa, us fem arribar la programació definitiva de la resta d'activitats.

Així mateix, us volem anunciar que, per problemes d'agenda, la xerrada a càrrec de l'Arcadi Oliveres se celebrarà finalment el dia 10 de març i no el 4 de febrer com inicialment estava programada. Disculpeu les molèsties.

 
10 de febrer, 20h

Defensar els drets laborals i socials no hauria de ser delicte. Xerrada a càrrec dels militants sindicals Saturnino Mercader, Mireia Roselló i Josep Garganté (http://garganteabsolucio.wordpress.com/).


25 de febrer, 19h

Projecció del documental Aguantando El Tipo i xerrada-col·loqui sobre les retallades al món laboral amb Isa Garnika, militant de la CGT Catalunya.
 
10 de març, 19h

Xerrada sobre les retallades, la crisi i l'actualitat social. A càrrec de l'Arcadi Oliveres, activista per la justícia social i catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Al finalitzar l'acte hi haurà un pica pica per a poder continuar amb el col·loqui.


dijous, 2 de febrer del 2012

Acte de presentació de l'Assemblea Nacional Catalana a Tàrrega

El proper diumenge 5 de febrer, tindrà lloc la presentació de l'Assemblea Nacional Catalana a Tàrrega (ANC). L'acte serà a les 12 del migdia al teatre Ateneu, i comptarà amb les intervencions de l'escriptora, Patrícia Gabancho i el membre del secretariat d'ANC, Pere Pugès. Des del Casal, us animem a assistir i a participar a l'acte de presentació d'aquest diumenge.