dimecres, 15 de maig del 2013

Segon aniversari del Casal Popular El Rostoll

En aquest mes de maig, el Casal Popular El Rostoll celebrarà el seu segon aniversari. Ja fa dos anys que el Casal va obrir les portes per ésser un lloc de trobada per a tots els urgellencs i urgellenques convençuts que un canvi econòmic, social i nacional es possible. Han estat dos anys intensos, marcats per una crisi que no és res més que part del sistema capitalista, i que suposa l'acumulació de riquesa en uns pocs i la destrucció dels llocs de treball, drets socials i de l'estat del benestar, aconseguit durant dècades de lluita. El Casal esdevingué, per tant, un espai físic autogestionat per debatre, afrontar i denunciar tan els problemes locals i comarcals, com els problemes i desigualtats de caire més nacional o internacional.

En tots aquests dos anys, el Casal ha organitzat un seguit d’activitats ben diverses i per a tots els públics. Xerrades informatives i de denúncia, passis de vídeos, tallers gastronòmics, presentacions de llibres, actes festius i reivindicatius, l’11 de setembre, el 23 d'abril, el 8 de març... El Casal també ha estat una de los associacions de Tàrrega impulsores de la Coordinadora Targarina per la Llengua, l’encarregada d’organitzar els actes del Correllengua. Així mateix, l’ofensiva dels governs autonòmic i estatal contra els drets socials, ens ha portat a participar activament en la Plataforma pels Drets Socials a l’Urgell i ha condicionat bona part de les activitats que hem anat realitzant. Finalment, més en l'àmbit nacional el Casal també a participat de les diverses activitats muntades per l'Assemblea Nacional Catalana i Tàrrega per la Independència.

Així doncs, per demostrar-vos amb quina il·lusió afrontem els nous reptes que ens esperen, hem preparat tot un seguit d’activitats perquè el dissabte 18 de maig celebrem plegats el segon aniversari del Rostoll. Els actes tindran lloc al mateix Casal o al carrer Ardèvol, just davant.


11:30 h - Concurs de botifarra
Per començar el dia, juguem a la botifarra.
Per una millor organització, inscripcions enviant un correu a elrostolltarrega@gmail.com indicant el nom i cognoms dels membres de la parella o bé inscrivint-se al full d’inscripció que podreu trobar en alguns bars de la ciutat.
Premi: guanyaràs la teva alçada en botifarra!

11:30 h i durant el matí Pintada del mural
Pintem un mural davant del Casal. Reivindiquem, construïm.
 
13:00 h - Vermut popular
Abans d'anar a dinar, passa't pel Casal a fer el vermut, tastar la nostra ratafia i a fer petar la xerrada.
 
18:00 h - Tast de cerveses artesanes
Per començar la tarda, tast i explicació d'una bona varietat de cerveses artesanes.
 
20:00 h - Exposició, votacions i lliurament dels premis del concurs de fotografia
Després del tast de cerveses artesanes, exposició votació i lliurament de premis del concurs de fotografia "El pais que volem".
Per participar al concurs consultar les bases a http://ves.cat/fR5C
 
21:30 h - Sopar popular
La millor cassola de tros de tot Ponent. Preu 10 €.
Inclou amanida, pa, vi, aigua i pastis d'aniversari. Hi haurà opció vegetariana.
Reserva la teva ració enviant un correu a elrostolltarrega@gmail.com.
 
23h Música al carrer
El duet "Titot" i David Rosell ens presentaran les seves cançons i el seu espectacle 
“L'Esca del Pecat”. En acabar, música i gresca catalana amb un punxadiscs.

Esperem la vostra presència en els diferents actes al llarg de tot el dia, veniu i participeu-hi!

Per uns Països Catalans lliures i socialment justos!
Visca Tàrrega i l’Urgell! Visca el Casal!