dimecres, 25 de desembre del 2013

Al Casal, el Nadal és diferent

Ja som en dates nadalenques i un any més des del Casal Popular el Rostoll volem aprofitar-ho per denunciar la societat de consum i per recordar que és aquest sistema fonamentat en el creixement il·limitat i en el "comprar, llençar, comprar" el que ens porta crisis cícliques com la que estem vivint, que tenen unes conseqüències desastroses les quals sempre acabem pagant els més febles. Des del casal apostem per un consum responsable amb el medi ambient, amb les persones i que repercuteixi en el nostre territori. 

D'altra banda, també apostem per conservar les tradicions catalanes davant l'aparició de noves "costums" importades ja sigui de l'estat veí o de l'altra banda de l'oceà, amb l'únic objectiu d'incitar-nos a comprar i consumir. 

Com cada any, per sant Esteve, el casal organitza un cinefòrum i un caga Tió d'intercanvi. Aquest any el documental és "La doctrina del shock". Aquesta és una pel·lícula documental estrenada en 2009, basada en el llibre homònim de Naomi Klein, dirigida por Michael Winterbottom y Matt Whitecross. És una investigació sobre el capitalisme del desastre, basada en el plantejament de Naomi Klein de que el capitalisme neoliberal s'alimenta dels desastres naturals, de la guerra i el terror per establir el seu domini. El documental començarà a les 18:00 h al segon pis del casal.

Posteriorment, a les 19:30 h, es cagarà el Tió solidari i d'intercanvi. Per participar-hi, sols cal que portis qualsevol objecte que ja no utilitzis i que creguis que pot ser útil a algú altre.