dimecres, 25 de setembre del 2013

Cap de setmana solidari en suport a la vaga de docents de les Illes Balears

Els propers 27 i 28 de setembre, el Casal Popular el Rostoll organitza un cap de setmana solidari en suport a la vaga indefinida de docents de les Illes. El casal obrirà en el seu horari habitual, és a dir divendres de les set de la tarda a la una de la nit i dissabte de les sis a la una. Oferirà música i begudes de la terra a tots els assistents. L’objectiu del cap de setmana es recollir el màxims de beneficis que seran destinats a la caixa de resistència de l’Assemblea de Docents, un instrument bàsic de la lluita dels treballadors per recaptar diners per a les despeses que es derivaran de la vaga indefinida, ja que els dies que es fa vaga no es cobra el sou.

La vaga indefinida, que va ser anunciada pels sindicats STEI-i i CCOO, l’Assemblea de Docents i amb el suport del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ve motivada per demanar la derogació de la Llei del tractament integrat de llengües (TIL). Aquesta, tot i ser suspesa cautelarment per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), ha estat aprovada pel govern del PP de Bauzá mitjançant un decret llei d'urgència en un Consell de Govern extraordinari pel qual el TIL s'haurà d'aplicar, de moment i amb tot el que comporta, durant el curs 2013-2014.

Des del Casal Popular el Rostoll us animem a apropar-vos al Casal i a aportar el vostre granet de sorra en suport de la vaga de docents de les Illes i de la llengua catalana.

Més informació:

dimarts, 10 de setembre del 2013

Manifest conjunt per la 2na Marxa de Torxes per la Independència

Manifest de l’Onze de Setembre

Després de la gran manifestació de l’Onze de Setembre passat pels carrers de Barcelona, la Independència s’ha situat al centre del debat polític del nostre país; si més no, a la Catalunya autonòmica. Avui, ja només els sectors espanyolistes i, doncs, els que mai no han cregut en la democràcia, són els que neguen el dret d’autodeterminació del poble català, el dret a decidir sobre tots els aspectes de la nostra vida.

Hem de tenir clar que el subjecte polític que té dret a exercir aquest dret és el conjunt de ciutadans de la nació completa; és a dir, tothom que s’hi vulgui afegir, independentment dels seus orígens nacionals o socials. El nou estat que podem construir avui és Catalunya i la nostra nació cultural i històrica ―a la que no renunciem― són els Països Catalans i així ho demostren les accions que s’han dut o es duran a terme durant la cadena humana convocada per l’Assemblea Nacional Catalana. Són més de 400 quilòmetres els que amb mans d’il·lusió uniran el sud i el nord de Catalunya, per la qual cosa fan falta 400.000 persones. Però no és només això: tant des de la Catalunya Nord com des del País Valencià el poble català s’ha organitzat per allargar aquesta Via Catalana més enllà dels límits imposats de les quatre províncies. A més, avui, en la vigília de l’Onze de Setembre, a Mallorca, s’ha fet un mapa humà dels Països Catalans en suport a la cadena humana del Principat. Fa pocs dies, també, una cadena humana va lligar els territoris de les comarques de la Terra Alta i el Matarranya contra la Llei de llengües d’Aragó, que nega el nom de la llengua i imposa la ridícula denominació de LAPAO.

Així doncs, la Independència ha de ser un veritable avenç democràtic que ens ha de permetre la creació d’un nou estat per tal d’assolir un model polític fonamentat en la gestió democràtica de la vida social i de l’economia. Els catalans tenim tot el dret del món a votar en referèndum si volem ser un estat independent o no. La Independència d’aquest país ha de representar la democràcia en profunditat i ha de servir per defensar el poble català de la subordinació als privilegis abusius dels de sempre, ja siguin catalans, espanyols, europeus o de més enllà. És a dir, una democràcia revitalitzada i dignificada per l’activació ciutadana i la mobilització popular. Hem de superar el règim monàrquic espanyol actual i totes les limitacions que aquest règim comporta. Només per mitjà d’una república catalana independent, democràtica i participativa, s’obrirà el camí d’una plenitud col·lectiva, per damunt de la misèria del present. La Constitució Catalana és la nostra fita, però primer hem d’emprendre un procés amb la participació de tothom que reculli els fruits de tots els debats que la nostra societat té oberts.

Ara cal concretar com arribar al canvi polític que ha de ser el nou estat. Cal activar els mecanismes perquè el poble pugui decidir i pugui votar. Cal convocar una consulta vinculant amb una pregunta clara al més aviat possible; o bé activar una Declaració Unilateral d’Independència i obrir un moviment diplomàtic a escala internacional. Ja no podem esperar més: cal que fem la nostra pròpia política i deixem d’acceptar tot allò que ens asfixia, també econòmicament. El poble hem de ser el motor del canvi perquè el protagonisme és nostre: de la societat civil organitzada.

Per uns Països Catalans lliures i justos!

Visca Catalunya! Visca la Terra!

Tàrrega, 10 de setembre de 2013

Casal Popular el Rostoll              Tàrrega per la Independència - Assemblea Nacional Catalana (ANC)


dimecres, 4 de setembre del 2013

11 de setembre a Ponent: "Als Països Catalans decidim independència, socialisme i feminisme. Per canviar-ho tot!"

Com cada any, l'Esquerra Independentista de Ponent celebra un conjunt d'actes en motiu de la Diada Nacional. Aquest any, el lema escollit és "Als Països Catalans decidim independència, socialisme i feminisme. Per canviar-ho tot!". 

Tot seguit us adjuntem el cartell amb tots els actes que es durant a terme arreu dels municipis de ponent i us animem a participar  activament en tots aquests, i per descomptat, a la Via Catalana per la Independència.

dilluns, 2 de setembre del 2013

2a Marxa de Torxes per la Independència

El dimarts 10 de setembre, prèvia de la Diada Nacional, celebrarem a Tàrrega la segona edició de la Marxa de Torxes per la Independència. Els actes començaran amb un sopar a la plaça dels Comediants, als voltants de les 21:30h i continuaran amb la Marxa de Torxes, amenitzada pels Grallers de la Barra, a partir de les 22:30h.

Els tiquets es podran comprar el mateix dia a la plaça dels Comediants o anticipadament al Dit i Fet, a la cistelleria Grau, a l'Electricitat Salvadó i al Casal (al Casal només divendres de 19:00 a 1:00 o els dissabtes de 18:00 a 1:00). El preu dels quals és 3€ la torxa, 6€ el sopar i 8€ el pac complet de torxa i sopar.

Aquest acte l'organitzem conjuntament el Casal Popular el Rostoll i Tàrrega Per la Independència (ANC).
 
 
Així mateix, us animem a participar activament en tots els actes que se celebraran arreu de Ponent i del país durant la propera Diada, totes les manifestacions i per descomptat, a la Via Catalana per la Independència.

Finalment, us animem a penjar l'estelada als vostres balcons, tant a la Diada com durant la Fira de Teatre al Carrer que se celebrarà el proper cap de setmana a Tàrrega.

Salut i independència! Visca la Terra!