dimarts, 25 de març del 2014

Activitats els dies 28 i 29 sobre els Països Catalans: problema i programa

Evidentment, comencem citant –ja ho hem fet– Joan Fuster, el prolífic escriptor de Sueca, un dels grans assagistes catalans del segle passat. 

Parlar avui en dia de Països Catalans és una necessitat cultural i una oportunitat. Si a alguns els repugna el dret a decidir, molt més els repugna quan senten dir Països Catalans. El procés sobiranista del Principat cada cop agafa més força i tots hem de fer el possible perquè arribi a bon port, és a dir, a la independència de la Catalunya autonòmica. Però això no treu que, activament o passivament, tots els independentistes haguem de tenir la voluntat política de construir un país nou, fet per la seva gent i per la seva llengua (malgrat que són desenes les llengües que aporten riquesa als Països Catalans). Aquest, però, seria un debat tan llarg com interessant. I és que per això mateix des del Rostoll hem convidat l’historiador i professor Toni Rico, atès que acaba de publicar un llibre: No tots els mals vénen d’Almansa. Un llibre sobre la història del nostre país i que ens podrà servir per debatre sobre el procés sobiranista i el conjunt de la nació completa.

Us invitem a assistir-hi per a escoltar-lo i per a debatre obertament sobre un tema que de moment sembla somort. Aquest divendres, 28 de març, al Casal Popular el Rostoll (carrer d’Ardèvol, 12), a les vuit de la tarda.


A més, aquest mateix dissabte, a les set de la tarda, també al Rostoll, presentarem un projecte de ràdio digital autogestionada i d’àmbit nacional. Ràdio Terra serà una realitat ben aviat, un projecte que neix des de Reus: al servei de l’esperit crític i de l’autonomia cultural i de pensament. Ens en parlarà el Xavi Milian, un dels impulsors de Ràdio Terra, i un col·laborador comarcal, atès que la ràdio ha aconseguit desenes de col·laboradors arreu de les comarques dels Països Catalans.