dimarts, 4 de març del 2014

El dret a l’avortament, en la diada del Vuit de Març a Tàrrega

Un any més arriba el 8 de març, el Dia internacional de la Dona Treballadora, marcat enguany per l’avantprojecte de contrareforma de la llei de l’avortament, impulsat pel Govern del Partit Popular, i amb el suport d’Unió Democràtica de Catalunya, que pretén prendre a la dona un dret fonamental i que la fa retrocedir a èpoques anteriors més fosques.

Convé recordar, però, que el model patriarcal en què vivim atempta contra la figura femenina en tots els àmbits: el laboral (amb desigualtats de sou i ofici), el familiar (la idea preconcebuda que la dona ha de pujar els fills), el social (publicitat sexista i estereotips masclistes) i el tradicional (el patriarcat català, on prima més l’hereu que la pubilla).

Per denunciar aquestes injustícies i fer palès el nostre rebuig a aquest model, cada any, des del Casal Popular el Rostoll organitzem una sèrie d'actes i activitats per a aquesta data. Enguany ho fem conjuntament amb l’assemblea local de la CUP de Tàrrega.

S’iniciaran el divendres 7 de març amb la celebració, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de la Biblioteca Comarcal, amb una xerrada sobre el dret a l’avortament i la lluita feminista. Anirà a càrrec de Mercè Agustí, metgessa i membre del Fòrum Femení d’Opinió, i d’Özgür Günes Öztürk, investigadora i veïna de Tàrrega. Continuaran l’endemà, dissabte 8, amb una concentració en favor de l’avortament i contra l’avantprojecte de llei del PP, a les 8 del vespre, a la plaça Major, on es formarem el símbol feminista amb espelmes i on es llegirà el manifest. Un cop acabada, ens dirigirem al Casal Popular el Rostoll (carrer d’Ardèvol, 12), on tindrà lloc un sopar popular (5 euros, incloent-hi beguda i postres) i, per acabar la vetllada, unes hores de gresca amb sessió de discjòquei. Tothom hi és convidat!

Les dones parim, les dones decidim!

Candidatura d’Unitat Popular de Tàrrega
Casal Popular el Rostoll