dimarts, 2 de setembre del 2014

Marxa de Torxes 2014

(Publicat a Londarí número 19)

Un any més arriba l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, data simbòlica on es commemora la caiguda de Barcelona en mans de les tropes borbòniques l'any 1714. Si normalment es tracta d'una jornada solemne, enguany la seva importància és doble: es compleixen 300 anys de la pèrdua de les llibertats nacionals per una banda, i la proximitat del 9-N per l'altra. Un 9-N que, per molt rebombori polític que hi hagi, és conseqüència de la mobilització popular i, per tant, ha de ser la societat civil qui culmini el procés tornant a sortir novament al carrer per dir ben clar que som nosaltres els únics capaços de decidir el nostre futur com a nació i també, perquè no dir-ho, decidir en quin model de societat i país volem viure.
 
Dins d'aquest context de mobilització popular, el pròxim dia 10 es celebrarà la 3a Marxa de Torxes per la Independència a la nostra ciutat, organitzada conjuntament pel Casal Popular El Rostoll i per Tàrrega per la Independència (secció local de l'Assemblea Nacional Catalana). Com en les edicions anteriors, començarem la vetllada a 2/4 de 10 a la Plaça dels Comediants amb un sopar que inclourà entrepà, beure i una peça de fruita. Una hora més tard s'iniciarà la Marxa, que transcorrerà pels carrers del centre i culminarà amb la lectura del manifest al Monument als Països Catalans del Pati. Amb aquest fet es pretén remarcar que si bé el procés actual afecta al Principat de Catalunya, no es pot oblidar que la nació són els Països Catalans, que van de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.
 
El preu del sopar és de 7€ i inclou, a més de lo anteriorment dit, una torxa, i per qui vulgui venir només a la Marxa pot comprar la torxa per 3€. Els tiquets es podran adquirir anticipadament a diferents comerços de la ciutat o el mateix dia a la Plaça dels Comediants.
 
Us hi esperem!