diumenge, 2 de novembre del 2014

El nou Rostoll, inaugurat

El passat dissabte 25 d’octubre el nou Casal Popular el Rostoll vam obrir les portes a la plaça dels Àlbers. Així quedava enrere l’antic local del carrer d’Ardèvol i ens movíem "al rovell de l’ou", com deia el cartell de l’acte. 


La inauguració va començar amb un vermut popular i el parlament de dos membres del Rostoll, que van explicar que aquest canvi de local és per renovar el projecte, obrir-lo més a la ciutadania i per treballar, com fins ara però amb més arrelament, pels problemes socials i nacionals que actualment ens afecten. Així, vam fer una crida clara a votar Sí-Sí aquest 9-N i a procurar que sigui un èxit. També vam enviar un missatge a les entitats targarines que lluiten per la justícia social, ja que el casal aspira a ser un punt de trobada per aquests col·lectius. Tot seguit va parlar Ricardo Creus Albareda, soci número 1 del casal, fill del Talladell i veí de Tàrrega que va viure la guerra de molt jove i que sempre ha mantingut una forta consciència obrera, antifranquista i catalana. Per motius de salut, Ramon Boldú, convidat per parlar de la “Transició” a Tàrrega, no va poder fer-ho. La festa va seguir amb els Grallers de la Barra, que van pujar a l’escenari i que van fer ballar i fer participar força gent.



Tot seguit, la plaça es va omplir de taules i cadires per començar el dinar popular, on van menjar una paella espectacular més de vuitanta persones. Després d’un pastís deliciós, a l’hora del cafè, van intervenir els membres de dos casals convidats per a l’acte i amb la intenció de conèixer dues experiències més: el Casal Popular de Joves de Lleida i La Teixidora, el Casal Independentista d’Igualada. Llavors, Quintet de Boira va amenitzar la sobretaula amb cançons pròpies i versions de reconeguts músics catalans i estrangers.


Finalment, a la nit, es va fer un sopar mentre s’ultimaven els preparatius per al concert. La inauguració va acabar amb l’actuació musical dels targarins Pasqual i els Desnatats i després amb el discjòquei, també de Tàrrega, PD Koli.