dilluns, 29 de desembre del 2014

El Casal Popular el Rostoll atorga el Premi al Botifler de l’any a la senyora Rosa Maria Mora, presidenta del consell comarcal de l’Urgell

El passat 28 de desembre, el Casal va celebrar l'entrega de la primera edició del premi Botifler de l’Any. El premi és un certamen anual que, en clau de sàtira i denúncia, pretén “premiar” aquelles personalitats o institucions que hagin protagonitzat episodis de desafortunat patriotisme a la ciutat de Tàrrega o a la comarca de l'Urgell durant l'any que acaba.

La guanyadora d’aquesta edició, amb un 49’5% dels vots, ha estat la Sra. Rosa Maria Mora Valls, Presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell i alcaldessa d’Anglesola per Convergència i Unió (CiU). 

La premiada estava nominada per haver cedit i penjat la bandera espanyola al balcó del Consell Comarcal al primer avís de la Subdelegació del Govern. Nominada, també, per haver-se apujat el sou a l’inici de la legislatura actual. I nominada per cobrar en el període 2009-2012 212.000 euros bruts per formar part de diversos òrgans i consells d'administració vinculats a La Caixa. 

En clau d’humor, el Casal li ha preparat un premi que constava d’un guardó al Botifler de l’Any, una estelada (per si es decideix a canviar la bandera del Consell Comarcal) i un val per un dinar en un restaurant de Tàrrega (ja que actualment no cobra les dietes de la Caixa). 

Els altres nominats de l’edició d’enguany eren Joan Pujal i Llombart, Regidor a l’Ajuntament de Tàrrega pel PP, nominat per utilitzar un discurs populista i pel seu afany d’aconseguir una poltrona, i Jaume Pallàs Carbonell, alcalde de Sant Martí de Riucorb pel mateix partit, nominat per haver-se negat a cedir espais municipals per a la votació del procés participatiu del 9-N.