dimarts, 30 de setembre del 2014

Tàrrega es mobilitza per rebutjar la suspensió de la consulta pel Tribunal Constitucional

Prop d'un miler de persones s'han concentrat avui, davant de l'ajuntament de Tàrrega, per protestar contra la decisió del Tribunal Constitucional de l'estat Espanyol d'admetre a tràmit, i per tant suspendre, tant la llei de consultes, com el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre.

Des de la campanya Independència per Canviar-ho Tot Ponent i Pirineus, volem animar a continuar les mobilitzacions, a sortir als carrers de nou, a fer repicar cassoles, i a mantenir la tensió mobilitzadora en favor de la desobediència, que avui continua sent l'únic instrument pot obrir les portes del referèndum, la independència i l'articulació dels Països Catalans.

Per la independència, pel referèndum, pels Països Catalans. Desobediència!


dissabte, 27 de setembre del 2014

Independència per Canviar‐ho Tot convoca mobilitzacions a favor de la desobediència davant la probable prohibició de la consulta del 9 de novembre

Davant la convocatòria de la consulta que es produirà dissabte i la més que probablement prohibició d’aquesta per part del Tribunal Constitucional, des de la campanya Independència per Canviar-ho Tot a Ponent i Pirineus fem una crida a la ciutadania a omplir els carrers per exigir i fer possible el dret a l’autodeterminació a una part del nostre país, combatent l’ordenament jurídic i polític de l’Estat Espanyol.

L’augment de les mobilitzacions i lluites arreu dels Països Catalans els darrers anys com a conseqüència dels efectes que la crisi del capitalisme està tenint sobre les classes populars, està comportant el desmembrament de l’actual sistema polític actual basat, en el nostre país, en els pactes entre les elits catalanes i espanyoles per mantenir la dominació i l’esquarterament del nostre poble sota els paràmetres del capitalisme i el patriarcat.

Davant d’aquesta conjuntura, és una necessitat, i alhora un deure, garantir el dret a l’autodeterminació, un dret que cap govern ni tribunal pot anul·lar ni prohibir, un dret que és col·lectiu i que solament pertany a cada poble i que ens ha de servir com a garant de la construcció d’un nou horitzó polític que suposi un veritable escenari de ruptura amb el sistema actual.

La mobilització popular és l’única garantia de fer efectiu allò que el poble ha demanat en repetides ocasions durant els darrers anys: un referèndum d’autodeterminació el proper 9 de novembre.

És per això que, davant d’aquesta situació i fent retornar el protagonisme al poble mobilitzat, hem de sortir al carrer i organitzar-nos per donar resposta a la prohibició de la consulta per part de l’Estat Espanyol, una resposta clara i concisa: Desobediència. Hem de ser conscients que la desobediència a la legalitat espanyola serà l’única garant per fer efectiu el mandat popular a favor d’un referèndum d’autodeterminació el proper 9 de novembre. La desobediència és una eina imprescindible per a materialitzar canvis socials i polítics en profunditat, per tant, també serà una eina imprescindible per a materialitzar la independència dels Països Catalans. És imprescindible desobeir l’ordenament constitucional espanyol i els seus tribunals de manera frontal.

Així doncs, des de la campanya Independència per Canviar-ho Tot fem una crida a fer concentracions davant dels Ajuntaments de tots els pobles i ciutats de Ponent i Pirineus a les 20h del dia que es produeixi la suspensió de la consulta, per tal d’exigir el referèndum i desobeir les seves imposicions, caminant així cap a una societat més lliure i més justa.

Campanya Independència per canviar-ho tot a Ponent i Pirineus

dimecres, 17 de setembre del 2014

Tàrrega celebra la diada amb la tercera edició de la Marxa de Torxes per la Independència

El passat 10 de setembre, Tàrrega va celebrar els actes previs de la Diada Nacional amb una multitudinària Marxa de Torxes per la Independència organitzada pel Casal Popular el Rostoll juntament amb Tàrrega per la Independència i l'Associació Guixanet.

Previ al començament de la pròpia marxa de torxes, la convocatòria incloïa un sopar que constà d'entrepà, fruita i beguda. Prop de 200 persones van participar en aquest sopar a la Plaça dels Comediants.

Just després, s'inicià la marxa que durà poc més d’una hora, amb arribada al monument des Països Catalans a la plaça del Carme, que va recórrer diversos carrers de la ciutat. Cal destacar també la participació dels Grallers de la Barra, que amb la seva música obrien la comitiva. En arribar just davant del monument, es llegí el manifest i es cantà l'himne nacional els Segadors, interpretat pels Grallers de la Barra.



dimecres, 10 de setembre del 2014

Manifest conjunt per la 3a Marxa de Torxes per la Independència

Després de 300 anys: pel referèndum, per la independència

Un any més (i ja en van tres) celebrem la Marxa de Torxes per la Independència, acte que recull la reivindicació popular d’esdevenir una nació amb estat propi, sense haver d’estar sotmesos a la voluntat dels estats espanyol i francès, organitzacions que mai no ens han respectat com a poble i que fan tots els possibles per reduir la nostra llengua, cultura i costums a la marginalitat al llarg dels Països Catalans. Accions com la implantació del TIL a les Illes, la supressió de línies d’escolarització en valencià, la denominació de LAPAO al català de la Franja, l’atac constant al poc autogovern que tenim, l’Estatut retallat per un tribunal, i un llarg etcètera per part de l’Estat espanyol. I a l’Estat francès, el menyspreu al català des de fa més de 350 anys. Tot plegat, no fa més que carregar-nos d’arguments.

Aquest any, a més a més, el simbolisme d’aquesta jornada augmenta: d’una banda, retrem homenatge als catalans que van lluitar, fins al darrer sospir, per defensar la nostra nació de les forces borbòniques, que van voler imposar els seus costums i usos per desnaturalitzar-nos, per humiliar-nos, per desprendre’ns així de qualsevol rastre d’identitat, però tot i així, després de 300 anys seguim ferms a mantenir-nos. Ja són 300 anys d’ençà que Catalunya va perdre la llibertat, i en tot aquest temps, mai com ara, hem estat més a prop d’assolir altre cop la nostra llibertat nacional. Però per ser just, cal recordar que tal dia com avui celebrem la caiguda de Barcelona tan sols, i és de justícia recordar que el País Valencià, la ciutat de Lleida i part de les terres de l’Ebre van ser ocupades el 1707, mentre que després de Barcelona va caure Cardona (últim bastió del Principat) i, per últim, Mallorca.

D’altra banda, no podem oblidar que el nostre futur immediat està marcat al calendari i es diu referèndum. La mobilització popular ens ha dut on som. Les grans manifestacions del 10-J del 2010 i l’11-S del 2012, així com la Via Catalana de l’any passat, han demostrat la nostra voluntat i ha obligat els representants polítics a seguir la nostra voluntat, però no n’hi ha prou. Per això, exigim votar el 9 de novembre, com acordà el Parlament. Res ni ningú pot negar-nos el dret a votar el nostre futur polític i ningú, ni el president Artur Mas, pot fer-se enrere. Si reclamem la independència no es per anar amb mitges tintes ni subordinar-nos a ningú. Per tant, no podem obeir l’Estat: hem de segar les lleis que ens encadenen. Hem de votar sí-sí a la consulta i organitzar-nos, tant per fer-la real, com per obrir un procés que ens permeti declarar la independència i decidir-ho tot com a ciutadans lliures en el nou estat. Amb permís de l’estat espanyol o sense, demostrem a tothom que som els únics sobirans del nostre futur!

Ara és l’hora! I si algú no ho veu clar, que s’aparti i deixi pas als qui estem fermament decidits a arribar fins al final del trajecte. 

La força de l’Estat espanyol, com la de qualsevol territori organitzat com a estat, és gran. Si en altre temps gaudien d’impunitat per a la barbàrie, ara fan servir mitjans incruents, però potser encara més incisius, per a espanyolitzar-nos. L’Estat espanyol no mostra cap intenció a deixar-nos ser. Si no ens en sortim, està fermament disposat a retrocedir fins allà on la manifestació de catalanitat quedi reduïda a una pinzellada pintoresca. Podem dir, doncs, que és, o ara, o mai. I per això no podem defallir, ara, a poques passes del final. No hi ha excuses. El país ens necessita a tots. 

El nostre futur és a les nostres mans. Per tots aquells que ens han precedit, i pels que ens rellevaran, no podem defallir: referèndum i independència. Per construir un nou país i per fer net amb les pràctiques indignes, també de dins de Catalunya. Per la República Catalana independent. I tampoc no hem de defallir pels nostres germans de la resta dels Països Catalans. Nosaltres els obrirem pas perquè també puguin decidir el seu futur.

Com deia el president Companys: “Catalunya només ens té a nosaltres”.

Visca Catalunya Lliure!

Tàrrega, 10 de setembre de 2014

Casal Popular el Rostoll              Tàrrega per la Independència - Assemblea Nacional Catalana (ANC)




dimecres, 3 de setembre del 2014

11 de setembre: "Desobeïm! Pel referèndum, per la independència, pels Països Catalans!"

Com cada any, l'Esquerra Independentista de Ponent celebra un conjunt d'actes en motiu del 11 de setembre, la Diada Nacional. Aquest any, el lema escollit és “Desobeïm! Pel referèndum, per la independència, pels Països Catalans!”. 

A Tàrrega, a més a més de la tradicional Marxa de Torxes per la Independència organitzada conjuntament entre el Casal, Tàrrega per la Independència i l'Associació Guixanet, els companys de la CUP Tàrrega organitzen una acte polític per parlar del procés independentista i a favor del triple Sí. Aquest es celebrarà el proper divendres, 5 de setembre, a les 20 h a la sala de la biblioteca, i consisteix en una xerrada titulada “Desobediència i referèndum, el futur del procés”. Hi intervindran tres persones: Quim Arrufat, un dels diputats al Parlament; el regidor de la CUP a Reus, David Vidal, que fou un dels responsables d’haver destapat la trama de corrupció del cas Innova en la sanitat catalana, i Pep Riera, pagès i activista de la comarca del Maresme i que durant anys fou secretari general d’Unió de Pagesos. 

Tot seguit us adjuntem el cartell amb tots els actes que es durant a terme arreu dels municipis de ponent i nacional i us animem a participar activament en tots aquests, i per descomptat, a la V per la Independència que es celebrarà a Barcelona organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

dimarts, 2 de setembre del 2014

Marxa de Torxes 2014

(Publicat a Londarí número 19)

Un any més arriba l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, data simbòlica on es commemora la caiguda de Barcelona en mans de les tropes borbòniques l'any 1714. Si normalment es tracta d'una jornada solemne, enguany la seva importància és doble: es compleixen 300 anys de la pèrdua de les llibertats nacionals per una banda, i la proximitat del 9-N per l'altra. Un 9-N que, per molt rebombori polític que hi hagi, és conseqüència de la mobilització popular i, per tant, ha de ser la societat civil qui culmini el procés tornant a sortir novament al carrer per dir ben clar que som nosaltres els únics capaços de decidir el nostre futur com a nació i també, perquè no dir-ho, decidir en quin model de societat i país volem viure.
 
Dins d'aquest context de mobilització popular, el pròxim dia 10 es celebrarà la 3a Marxa de Torxes per la Independència a la nostra ciutat, organitzada conjuntament pel Casal Popular El Rostoll i per Tàrrega per la Independència (secció local de l'Assemblea Nacional Catalana). Com en les edicions anteriors, començarem la vetllada a 2/4 de 10 a la Plaça dels Comediants amb un sopar que inclourà entrepà, beure i una peça de fruita. Una hora més tard s'iniciarà la Marxa, que transcorrerà pels carrers del centre i culminarà amb la lectura del manifest al Monument als Països Catalans del Pati. Amb aquest fet es pretén remarcar que si bé el procés actual afecta al Principat de Catalunya, no es pot oblidar que la nació són els Països Catalans, que van de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.
 
El preu del sopar és de 7€ i inclou, a més de lo anteriorment dit, una torxa, i per qui vulgui venir només a la Marxa pot comprar la torxa per 3€. Els tiquets es podran adquirir anticipadament a diferents comerços de la ciutat o el mateix dia a la Plaça dels Comediants.
 
Us hi esperem!