dimecres, 19 de novembre del 2014

Setmana Blanca contra el consorci de ‪‎Ponent

Les comarques de Ponent s'omplen els propers dijous, divendres i dissabte d'actes enfilant la recta final per la manifestació en contra del consorci sanitari de Lleida i en defensa de la sanitat 100% pública. Concretament a Tàrrega, la Marea Blanca de Ponent i Pirineus organitza els següents actes de protesta:

El dijous 20 de novembre a les 20 h, es repetirà la tancada al CAP de Tàrrega. Durant la tancada hi haurà diverses activitats: A les 20 h es celebrarà un debat-col·loqui sobre el consorci. A les 21 h es soparà (porteu entrepà o alguna cosa per menjar), i finalment, a les 22 h hi haurà una projecció audiovisual i posterior col·loqui. A les 23 h es conclourà la tancada.

A més a més, com cada divendres, el 21 i 28 de novembre, també hi haurà concentració a les 8 h davant del CAP de Tàrrega.

Finalment, el dissabte 29 de novembre a les 18 h a la plaça Ricard Vinyes, la Marea Blanca crida a la manifestació en contra del consorci sanitari de Ponent i Pirineus i en defensa de la sanitat 100% pública. A Tàrrega s'organitza una sortida col·lectiva de cotxes cap a Lleida a les 16:30 davant el CAP de Tàrrega.

dimecres, 5 de novembre del 2014

El 9-N votarem Sí-Sí

Ens fem ressò de l’acte central de la secció local de Tàrrega de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i us animem a assistir al Teatre Ateneu aquest divendres 7 de novembre a les 20 h en una conferència a càrrec d’Eliseu Climent, editor i activista cultural valencià. La conferència es titula: “El País Valencià en el procés sobiranista català”.

Des del Casal Popular el Rostoll us informem que els lloc de votació del 9 de novembre no seran els col·legis habituals de votació. Els llocs de votació a Tàrrega seran l’Institut Alfons Costafreda i l’Institut Manuel de Pedrolo. Només aquests dos. Si hi introduïu l’adreça que consta al vostre document espanyol d’identitat o a la vostra TIE, podreu consultar-ho a la pàgina següent: http://www.participa2014.cat/onpucparticipar. De totes maneres, si no ho sabeu, només caldrà que us desplaceu d’un institut a l’altre. Allí hi haurà urnes i paperetes.

Malgrat la incertesa actual i les impugnacions dels aparells de l’Estat Espanyol, ara és l’hora del poble. El 9-N obeirem el poble català i desobeirem el Tribunal Constitucional. Per la República Catalana Independent. Per la ruptura democràtica. Iniciem un procés constituent per decidir-ho tot en allò social, econòmic, polític i cultural. I després del 9-N caldran unes eleccions per a decidir el govern que ens hagi de portar a la independència i que estigui disposat a fer els passos necessaris per a dur el procés a bon port. L’actual Govern ja ha demostrat que no és capaç de convocar un referèndum vinculant, ni tan sols una consulta no referendària. A més, ha dut a terme les retallades socials més greus en els darrers trenta anys i és abanderat del neoliberalisme a casa nostra. Per tot això, caldrà aconseguir una majoria popular i rupturista que pugui encarar el repte de proclamar la independència d’aquesta part del país, i de defensar-la.

Pel referèndum!
Per la Independència!
Pels Països Catalans!

Vota Sí-Sí!

Torna la nit de jocs de taula al casal

Després de les vacances d'estiu i un cop inaugurat el nou espai, torna la nit de jocs de taula al casal. Aquesta es celebrarà, com era habitual en les passades edicions, cada primer divendres de cada mes.

Aquest divendres, 7 de novembre, serà la primera edició de la nova temporada i es podran jugar a jocs com el Catan, la Resistència, Carcassone, 7 wonders, Aventurers al Tren, Puerto Rico, Jungle Speed, Formula D, entre d'altres.

Tant si saps jugar com si no en saps, vine al Casal a partir de les 22:00 h fins a la 1:00 h i passa una bona estona jugant.




diumenge, 2 de novembre del 2014

El nou Rostoll, inaugurat

El passat dissabte 25 d’octubre el nou Casal Popular el Rostoll vam obrir les portes a la plaça dels Àlbers. Així quedava enrere l’antic local del carrer d’Ardèvol i ens movíem "al rovell de l’ou", com deia el cartell de l’acte. 


La inauguració va començar amb un vermut popular i el parlament de dos membres del Rostoll, que van explicar que aquest canvi de local és per renovar el projecte, obrir-lo més a la ciutadania i per treballar, com fins ara però amb més arrelament, pels problemes socials i nacionals que actualment ens afecten. Així, vam fer una crida clara a votar Sí-Sí aquest 9-N i a procurar que sigui un èxit. També vam enviar un missatge a les entitats targarines que lluiten per la justícia social, ja que el casal aspira a ser un punt de trobada per aquests col·lectius. Tot seguit va parlar Ricardo Creus Albareda, soci número 1 del casal, fill del Talladell i veí de Tàrrega que va viure la guerra de molt jove i que sempre ha mantingut una forta consciència obrera, antifranquista i catalana. Per motius de salut, Ramon Boldú, convidat per parlar de la “Transició” a Tàrrega, no va poder fer-ho. La festa va seguir amb els Grallers de la Barra, que van pujar a l’escenari i que van fer ballar i fer participar força gent.



Tot seguit, la plaça es va omplir de taules i cadires per començar el dinar popular, on van menjar una paella espectacular més de vuitanta persones. Després d’un pastís deliciós, a l’hora del cafè, van intervenir els membres de dos casals convidats per a l’acte i amb la intenció de conèixer dues experiències més: el Casal Popular de Joves de Lleida i La Teixidora, el Casal Independentista d’Igualada. Llavors, Quintet de Boira va amenitzar la sobretaula amb cançons pròpies i versions de reconeguts músics catalans i estrangers.


Finalment, a la nit, es va fer un sopar mentre s’ultimaven els preparatius per al concert. La inauguració va acabar amb l’actuació musical dels targarins Pasqual i els Desnatats i després amb el discjòquei, també de Tàrrega, PD Koli.