dilluns, 2 de març del 2015

Un vuit de març pel dret de les joves a decidir sobre el propi cos

S'acosta el 8 de març, Dia internacional de la Dona Treballadora, una data especialment important, ja que ens recorda que queda molt camí encara per arribar a la igualtat de gènere. 

Aquest any, la pressió popular dels moviments socials ha aconseguit una petita victòria amb la retirada parcial de la llei de l'avortament impulsada pel govern popular. Tot i així, aquest govern dèspota segueix la seva ofensiva contra les dones, amb una nova proposició de llei la qual vol impedir que les menors d’edat decideixin lliurement interrompre el seu embaràs, fent que això només sigui possible amb el consentiment de les tutores legals. Aquest govern vol negar a les joves el dret a decidir sobre el nostre propi cos, infantilitzant i menyspreant la nostra capacitat de decisió pel fet de ser dones i per ser “massa joves”.

Per denunciar aquestes injustícies i fer palès el nostre rebuig al model patriarcal en què vivim i que atempta contra la figura femenina en tots els àmbits, com cada any, el Casal Popular el Rostoll organitza una sèrie d’actes. Aquest any, tots els actes seran el dissabte 7 de març, i començaran a les 18 h al Casal amb un taller participatiu sobre el patriarcat, a càrrec d'una companya del Casal. Després del taller, a les 20 h, tindrà lloc l'actuació musical del grup targarí «Tal com som» que ens oferirà el seu repertori «teràpia de grup». Un cop acabada l'actuació, hi haurà sopar i, per acabar la vetllada, unes hores de gresca amb la discjòquei Brenda Brooklin. 

Tothom hi és convidat!