dilluns, 20 de juliol del 2015

El Tribunal Suprem eleva a 3 anys la condemna a en Sergi, antifeixista detingut el 12 d'octubre de 2011 a Barcelona

Tres anys de presó és la condemna que imposa el Tribunal Suprem a en Sergi, augmentant la sentència inicial de dos anys de presó imposada per l’Audiència Provincial de Barcelona el passat novembre de 2014. Sentència imposada per la participació a una manifestació antifeixista en la que es protestava a les portes d'un concert neonazi organitzat per Democràcia Nacional el 12 d'octubre de 2011 a Barcelona.

En Sergi ha estat condemnat per un delicte de lesions amb agreujant d'odi ideològic, supòsit contradictori quan els neonazis són de la ideologia que promou l'odi i la discriminació als nostres carrers. El denunciant, Alejandro Fernández Ruiz, és un conegut neonazi de Sabadell, militant de PxC i impulsor del Casal Tramuntana; un feixista amb llarg historial delictiu per agressions cap als moviments alternatius.

Considerem d’aquesta una sentència d’un judici polític: un nou cas repressiu a les que lluitem i ens organitzem. En Sergi és condemnat pel fet de ser antifeixista i participar en una manifestació per evitar l’apologia del nazisme, que tenia lloc amb la permissivitat de les institucions i forces policials a Barcelona.

Així veiem com l'aparell repressiu de l'Estat, el capital i el poder establert no s'atura, reprimint i empresonat a aquelles que lluitem. Ho hem vist amb les detencions a la vaga general del 29M de 2012, a la del 14N amb el company Alfon, que ha de complir la pena de 4 anys per un muntatge policial; ho hem vist amb les encausades d’Aturem el Parlament, amb les detingudes i represaliades de la revolta de Can Vies, amb les anarquistes preses en les operacions Pandora i Pinyata, un muntatge policial pel que són acusades de terrorisme pel simple fet de ser solidàries amb les preses que lluiten; i ho continuarem veient contra totes les que ens oposem a aquest sistema cruel i inhumà, i amb totes les que lluitem contra les seves misèries i el poder establert.

Tot i les adversitats, tenim una cosa ben clara: la repressió no ens atura, ni a les que som reprimides ni a les que comencem en la lluita o a les ja hi portem anys. Ara més que mai, hem de seguir unides en la lluita antifeixista i anticapitalista, per les preses i per les que serem preses, amb la força de totes per una veritable transformació social.

Com s’està evidenciant, l’ingrés a presó no és fet aïllat, sinó que s’emmarca en una deriva repressiva contra la gent que protesta, materialitzada en mesures com la Llei Mordassa, que implica quantioses penes de presó.

En breus es farà efectiva l’execució de la sentència de 3 anys per part de la Audiència Provincial de Barcelona. Exigim la suspensió de l’entrada a presó d’en Sergi fins que es resolgui l’indult i la resolució positiva d’aquest. Reclamem la llibertat de tots i totes les empresonades per lluitar. 

Ara més mai necessitem mostres de suport i solidaritat per evitar l’empresonament del company antifeixista Sergi. La visibilitzaió del cas, la difusió de la campanya #SergiLlibertat, la solidaritat en el dia a dia i la col·laboració econòmica són les eines que tenim a l’abast per a endarrerir l’entrada a presó del que considerem un nou pres polític.

SER ANTIFEIXISTA NO ÉS CAP DELICTE!