dimarts, 17 de maig del 2016

Jornades: Què està passant al Mediterrani?

La Fundació Solidària Flama i el Casal Popular el Rostoll organitzen les jornades que porten per títol Què està passant al Mediterrani?, que tindran lloc els pròxims dies 21 i 27 de maig i 11 de juny a Tàrrega.

Els conflictes armats oberts, els moviments massius de població, la inestabilitat política o l’emergència d’Estat Islàmic, són algunes de les evidències que ens mostren que tant l’Orient Mitjà com una part del Nord d’Àfrica estan en crisi. Val a dir que aquests fets podrien derivar en la reconfiguració geopolítica de les ribes sud i est del Mediterrani. 

Des d’Europa ja no podem veure amb indiferència el que està passant a aquesta zona. L’auge de la islamofòbia i de les propostes polítiques d’extrema dreta, els atemptats de París o Brussel·les i l’arribada de les persones refugiades, ens mostren la interrelació cada vegada més evident entre Europa, el Nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà. Per tant, trobem oportú i interessant apropar-se a la realitat de l’àrea del Mediterrani. 

La Fundació Solidària Flama i el Casal el Rostoll hem convidat a Nazanin Armanian i Özgür Günes perquè ens facin una anàlisi de la situació actual al Nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà. Beatriu Guarro (Stop Mare Mortum) i Elisabet Punset (RefuGis, Girona pels refugiats) ens parlaran sobre la crisi humanitària i política a conseqüència dels moviments massius de població al Mediterrani. Finalment, Fatiha El Mouali i Carme Tolosana reflexionaran sobre l’auge de la islamofòbia a Europa i ens presentaran el llibre Combatir la Islamofobia i la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. 

Les jornades es completaran amb l’exposició Rostres del Mediterrani de la Plataforma Stop Mare Mortum.

Els actes es retransmetran en directe via streaming a través de: www.fundacioflama.cat, http://elrostoll.blogspot.com


Programa de les jornades:

Dissabte 21 de maig - 19.00 h Biblioteca Comarcal (pl. Sant Antoni, Tàrrega)
Xerrada-debat Nord d’Àfrica i Orient Mitjà: anàlisi de la situació

Divendres 27 de maig - 20.00 h Biblioteca Comarcal (pl. Sant Antoni, Tàrrega)
Xerrada-debat La crisi dels refugiats i l’Europa fortalesa

Dissabte 11 de juny Pl. dels Àlbers, Tàrrega

20.00 h Xerrada-debat Desmuntant la islamofòbia

Divendres 27 de maig - Dissabte 11 de juny Casal Popular el Rostoll (pl. dels Àlbers, Tàrrega)
Exposició Rostres de la Mediterrània
Els divendres de 20 h a 22 h i dissabte de 19 h a 22 h.