dilluns, 6 de juny del 2016

Xerrada-debat: Desmuntant la islamofòbia

La Fundació Solidària Flama i el Casal Popular el Rostoll organitzen el tercer dels actes de les jornades Què està passant al Mediterrani? sota el títol Desmuntant la islamofòbia. L’acte tindrà lloc el pròxim dia 11 de juny a les 20.00h a la Plaça dels Àlbers de Tàrrega.

La islamòloga i professora emèrita de la Universitat de Barcelona, Dolors Bramon ha definit la islamofòbia com "el rebuig sistemàtic de tot allò relacionat amb l'islam (o que ho sembla)". Els atemptats de París o Brussel·les i els desplaçaments massius de població cap a Europa, principalment des de les ribes sud i est de la Mediterrània, han contribuït a l'augment del rebuig cap a tot allò que té a veure amb l'islam. Un rebuig que parteix d'una visió acrítica, homogènia i descontextualitzada de l'islam i que és instrumentalitzat per les propostes polítiques d'ultradreta, per assolir els seus objectius.

La Fundació Solidària Flama i el Casal el Rostoll hem convidat a Fatiha El Mouali i a Carme Tolosana de la Plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) per parlar sobre l’actual context d’islamofòbia i per presentar el llibre Combatir la Islamofobia i la Plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme.

L’acte es completarà amb un sopar popular a les 22.00 h i amb l’actuació musical del cantautor Xavier Mayora, de la Figuerosa a les 23.00 h.