dimecres, 31 d’agost del 2016

5a Marxa de Torxes per la Independència

Estem a les portes d’un nou 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, on es commemora la caiguda de Barcelona en mans de les tropes borbòniques l’any 1714 i la pèrdua de les llibertats nacionals. Un any més, des del Casal Popular el Rostoll i Tàrrega per la Independència (secció local de l’Assemblea Nacional Catalana) volem commemorar aquesta data organitzant la ja popular Marxa de Torxes per la Independència. Ens trobem dins els full de ruta dels 18 mesos que va sorgir del mandat del 27-S, i és molt important que el carrer es torni a mobilitzar en tots els pobles i ciutats per visualitzar que l’independentisme està més fort que mai i per culminar aquest procés amb la independència d’una part del nostre país.

Aquest any, la Marxa de Torxes per la Independència, que arriba a la cinquena edició, se celebrarà el dimecres 7 de setembre i sortirà des de la plaça de les Nacions Sense Estat. Arrencarà des de la plaça a les 10 de la nit i recorrerà diversos carrers del municipi fins a arribar al monument dels Països Catalans, al Pati, on es llegirà el manifest. Durant tot el recorregut ens acompanyarà la música tradicional dels Grallers de la Barra de l’Associació Guixanet.

A diferència d’anys anteriors, enguany no se celebrarà el sopar popular. El preu per comprar una torxa és de 3 euros. Els tiquets es podran comprar el mateix dia a la plaça de les Nacions Sense Estat a partir de les 9 del vespre i fins a les 10 de la nit, o bé es podran adquirir anticipadament al Casal Popular el Rostoll aquest divendres i dissabte de 8 del vespre a 10 de la nit o a la Cistelleria Grau, a Còpies Maite i a Viatges Gris en horari comercial habitual.

Per acabar, us invitem i us esperem a tots a aquests actes per teixir una Tàrrega i una comarca vives i conscients de la seva cultura, llengua i nació. Així mateix, us animem a participar activament a tots els actes que se celebraran arreu de Ponent i del país durant la propera Diada, a totes les manifestacions i, per descomptat, a omplir Lleida per la República Catalana. Finalment, també us animem a tornar a penjar l’estelada als vostres balcons si no hi és.