dimarts, 18 d’abril del 2017

Tàrrega reivindicarà de nou l’obra i la figura de Manuel de Pedrolo

Aquest any, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de l’escola d’Arts, la CUP Tàrrega, el Casal Popular el Rostoll, i amb la col·laboració de la Fundació Pedrolo, tornen a organitzar les jornades sota el nom +Pedrolo, per reivindicar l'obra i la figura de Manuel de Pedrolo.

El cicle, que aquest any arriba a la seva segona edició, està programat per al proper dissabte 22 d’abril amb una ruta pedroliana pel centre de Tàrrega i amb una projecció audiovisual el dissabte 6 de maig al Rostoll. La ruta començarà a les 11 del matí a la plaça dels Àlbers i es durà a terme pel centre del municipi. Acabarà al mateix indret amb un vermut popular. L’any passat, una de les parades fou davant la casa dels Pedrolo del carrer Major per a reivindicar que “es museïtzi i es dignifiqui un espai únic que pot ser referent arreu de la nació”, ja que, segons recorden, Pedrolo fou un autor molt llegit i conegut dins de les lletres catalanes del segle XX.

Enguany, el cicle no només pretén reivindicar la figura Manuel de Pedrolo sinó també demanar a l’Ajuntament de Tàrrega es plantegi seriosament aquest projecte cultural per a la capital de l’Urgell.